Vissa dagar är ännu bättre än andra bra dagar...

Dessa kommentarer hittade vi idag på Youtube under en film vi har skapat.

Filmen är en "video dev diary" för spelet Cities: Skylines. Att läsa så fin feedback från både tittare och kund känns fantastiskt!

Att arbeta med Paradox Interactive är både en ära och ett nöje. Snart kommer film tre i denna serie...

Se filmen på: http://youtu.be/jj2paF9IcqM

https://www.paradoxplaza.com

Välkommen Li Pamp!

Jag kan idag stolt berätta att Framelab har en ny medarbetare!

Li Pamp kommer arbeta med oss som producent och vara med och utveckla nya och gamla kunder, hon kommer även arbeta med vår utveckling.

Li är för många ett bekant ansikte från tv-rutan där hon figurerar som både programledare och antikexpert. Hon är också en flitigt anlitad moderator och konfrencier. Det kommer hon fortsätta jobba med när hon inte är med oss på Framelab. Li har hunnit med en lång karriär inom auktionsbranschen och 2009 sjösatte hon en e-handelssida för vintage design. Bland hennes senaste sidoprojekt märks Minecraft-utställningen på Arkitektur- och designcentrum som hon var medproducent för.

Förutom allt detta så är hon en underbar person som kommer bidra både kreativt och socialt i vårt gäng.

Varmt välkommen Li!

Längtar till måndag!

Vilken härlig vecka detta har varit!

Roliga jobb, fantastiskt nytt material börjar ta form, nya spännande projekt kommer in och sist men verkligen inte minst så har vår flytt tagit fart!

Vi är långt ifrån färdiga med flytten men nu kan vi både jobba och dricka kaffe på nya fina kontoret. (Det känns dock som att vi snart har mer tomma lådor än möbler!)

När det har varit en sådan vecka så kan man bara sitta på fredagskvällen och längta till måndag.

Stort tack Framelabgänget och våra härliga kunder.

 

Trevlig helg alla!

/Daniel

Mer tomma lådor än möbler! Men det har vi snart löst.

Mer tomma lådor än möbler! Men det har vi snart löst.

Är valet av teknik viktigt?

Idag sitter jag här på kontoret och försöker få ner mina tankar gällande teknik. Nuförtiden känns det som att ju mer fantastiska kameror, optik och ljus vi får, ju mer fokus hamnar på teknik och mindre på berättande. Jag älskar teknik men ser det enbart som olika verktyg för att skapa rätt resultat till rätt film.

Är valet av teknik viktigt när det gäller filmproduktion?

Svaret är ja, men det betyder inte att man alltid måste använda det dyraste till allt. Utan man måste välja rätt verktyg till rätt sak. Det blir som att byta pensel när man målar. Ibland vill man måla fina detaljer med ett perfekt resultat för att förmedla en viss känsla och andra gånger vill man bara ta den där färgburken och kasta den över duken.

Vi på Framelab försöker arbeta med bra penslar, men olika för olika produktioner. På grund av detta samlar vi på oss det vi behöver för att kunna erbjuda er rätt känsla. Jag vill att våra kreatörer inte ska känna sig begränsade tekniskt när de skapar, fokus ska alltid ligga på berättandet.

Ta chansen att boka ett möte med oss för att samtala om berättande med hjälp av film, det är det vi brinner för och vi vet hur mycket gott det kan leda till!

Trevlig helg!

/Daniel

Foto: Martin Eriksson

Foto: Martin Eriksson

Äntligen höst!

Äntligen höst är kanske lite överdrivet, men helt ärligt så längtar jag ibland efter hösten. Det är nu vi på Framelab spenderar lite mer tid på kontoret tillsammans.

På sommaren spelar vi in så mycket film att det alltid är några som är borta, men nu blir det mycket postproduktion och arbete i Stockholm tillsammans. Nu när jag skriver det så känns det dock redan fel då Martin just kom hem från två veckor promenerande i vackra berg och fick direkt flyga på jobb till Norge, Caroline har just åkt iväg på en vecka välförtjänt semester och Joakim pluggar och jobbar på konstiga tider,  men man kan ju alltid drömma om att få en fredagsfika ihop någon gång!

Denna hösten händer det mycket roligt på firman. 1 oktober börjar en ny anställd hos oss, mer om det då....Och så kommer vi flytta! Även det i oktober och målet blir Sveavägen 124 i Stockholm.

Allt detta känns väldigt roligt och spännande!

Det finns även lite nytt material på vår filmsida här på framelab.se, titta gärna!

Med vänlig hälsning,

Daniel

Härliga vänner och kollegor under sommarens inspelningar. Foto: Martin Eriksson

Härliga vänner och kollegor under sommarens inspelningar.

Foto: Martin Eriksson


Hur klär du dig?

Tänker du på hur du klär dig när du träffar kunder? Klär du dig likadant som på semestern eller på söndagskvällen hemma?

Varför frågar jag det? Jo jag blir förvånad av hur ofta jag ser företag som klär sig konstigt, kanske inte fult, men konstigt. Inte de anställda på möten utan i sina digitala kanaler. Dom är jättefina när dom går på fest i reklamfilmer på TV och annonser i tidningar. Då klär man sig i dyr produktion och genomtänkta manus. Men på webb och sociala medier så har dom semestershortsen på sig, du vet dom där som är så sköna och enkla att dra på sig, men som man kanske inte representerar vem du vill vara på jobbet.

Jo jag ser reklamfilm som att gå på fest, det där man gör ibland för att träffa nya vänner och ha det skoj, och de digitala kanalerna som det vardagliga samtalet, där man håller kontakten, informerar och visar vem jag egentligen är, där man verkligen lär känna varandra.

Om det är så att jag har rätt i detta, så måste man tänka på hur man ser ut även till vardags, d.v.s i ert digitala content, precis som ni redan gör när ni går till jobbet på morgonen. Hur vill du bli uppfattad? Hur visar du tydligt för kunden vem du egentligen är och hur bra kompisar ni skulle kunna vara? Få dom att känna en samhörighet och förtroende så att dom väljer att lyssna på vad du vill berätta!

Betyder detta att alla klär i kostym och t.ex. era filmer alltid måste hålla Hollywoodklass? Nej, det är inte alltid det som passar. Men om man vill förmedla kvalité så måste filmen kännas välgjord i god kvalité. Vill man vara modern och ha koll på samtiden så måste materialet förmedla detta. Vill man kännas "hemmagjord" så ska den göra det. Men man får inte glömma att materialet måste kommunicera det ni är, det ska både ha rätt visuellt intryck och rätt innehåll, i all er kommunikation! Låt inte semestershortsen glida på bara för att det är så enkelt och bekvämt. 

Filmproduktion är ett hantverk som kräver kunskap och god analysförmåga. Så tveka inte att ta hjälp för att fylla era kanaler med god kommunikation som klär er. Det är så otroligt viktigt redan idag, och kommer bara bli viktigare i framtiden. Slösa inte bort det korta ögonblick ni får era kunders uppmärksamhet på otydligt eller svagt material. Rätt innehåll i fel kläder eller vice versa kan göra mer skada än nytta, och gör ni det rätt så skapar ni helt nya möjligheter och nya vänner.

Så ut och ge era kunder god information och klä ert företag i rätt kläder, nu och i framtiden! 

Med vänlig hälsning, 

Daniel

Här är en som vet hur man klär sig för racebanan!    Foto: Martin Eriksson

Vår viktigaste tillgång!

De som känner mig vet att jag är väldigt förtjust i prylar och ny teknik. Väldigt förtjust kanske är lite väl svagt valda ord enligt vissa. Besatt, galen eller beroende skulle vissa säga.

Detta gäller inte minst på jobbet då jag anser att vi ska arbeta med bästa möjliga teknik när det t.ex. gäller kameror, optik m.m. Detta enbart för att materielet ska se bra ut idag och gärna även imorgon, och kanske lite för att det är så mycket roligare att jobba då! Skit in skit ut som man brukar säga. Bra teknik sparar även mycket tid är ett argument jag brukar ha när jag köper saker.

Jag har dock genom åren alltid hållit en annan sak mycket högre, detta trots min besatthet, den sak som påverkar mest och som är viktigast i ett kreativt skapande bolag, och även för mig personligen. Personalen, medarbetarna, arbetskamraterna! Det är dessa hjärnor med alla dess erfarenheter, upplevelser och kunskap som formar företaget och uppfyller kundens önskemål, och kanske mer därtill.

Det är därför jag håller personalen högst, och gemensamt skapar vi en bra arbetsmiljö där alla får bidra, påverka och bära ansvar. Utan detta så skulle företaget vara ett tomt skal med fina prylar, d.v.s totalt ointressant!

Hur gör vi då detta?

Jo genom att blanda olika förmågor med olika erfarenhet och åsikter så får vi en ständigt intressant diskussion som bidrar positivt. 

Genom att skapa en atmosfär som är inbjudande och inkluderande för alla så är målet att skapa trygghet att fullt ut våga utrycka sin egen kreativitet i gruppen.

Jag har personligen inte haft så roligt och kreativt på jobbet som jag har nu, i hela mitt liv, och det kan jag bara tacka mina medarbetare för. 

Med detta sagt så är jag glad att berätta att vi har fått en ny permanent medarbetare! Joakim Hesselgren som i många år frilansat för oss i olika roller har nu valt att stanna hos oss. Joakim kommer främst arbeta som regi och postproduktion men kommer även ses i andra roller. Joakim har tidigare klippt en stor mängd reklamfilm hos oss och arbetat som regissör på t.ex. filmer för Byggmax. Utanför Framelab har han skrivit manus och arbetat som regissör på företagsfilm, drama m.m. Han har även arbetat som fotograf. Joakims hjärta brinner verkligen för film och han har t.o.m. större behov av fredagsfika än jag själv så han passar perfekt i gänget.

Varmt välkommen Joakim!

Foto: Martin Eriksson 

Med vänlig hälsning,

Daniel