Är valet av teknik viktigt?

Idag sitter jag här på kontoret och försöker få ner mina tankar gällande teknik. Nuförtiden känns det som att ju mer fantastiska kameror, optik och ljus vi får, ju mer fokus hamnar på teknik och mindre på berättande. Jag älskar teknik men ser det enbart som olika verktyg för att skapa rätt resultat till rätt film.

Är valet av teknik viktigt när det gäller filmproduktion?

Svaret är ja, men det betyder inte att man alltid måste använda det dyraste till allt. Utan man måste välja rätt verktyg till rätt sak. Det blir som att byta pensel när man målar. Ibland vill man måla fina detaljer med ett perfekt resultat för att förmedla en viss känsla och andra gånger vill man bara ta den där färgburken och kasta den över duken.

Vi på Framelab försöker arbeta med bra penslar, men olika för olika produktioner. På grund av detta samlar vi på oss det vi behöver för att kunna erbjuda er rätt känsla. Jag vill att våra kreatörer inte ska känna sig begränsade tekniskt när de skapar, fokus ska alltid ligga på berättandet.

Ta chansen att boka ett möte med oss för att samtala om berättande med hjälp av film, det är det vi brinner för och vi vet hur mycket gott det kan leda till!

Trevlig helg!

/Daniel

Foto: Martin Eriksson

Foto: Martin Eriksson